Wood_KeY Нов Член
Број на мислења : 8 Registration date : 2009-02-02
| Предмет: Кој си го знае националното богатсво, нека повели. Сре Фед 04, 2009 8:55 pm | |
| Еве една игра за која не Ви треба, ни физика, ни хемија, туку само познавање на едно од националните богатства на :mak1:Македонија:mak1: - :harmonika:Народните песни:harmonika:. Еве како оди: Долу се напишани почетните зборови од некоја песна (Дафино Вино Црвено) која вие треба да ја проджите до крај. Тој што ќе ја заврши песната без грашки му следува награда:pivo1: или :pivo2: плус има право да започни нова песна, па да ве видам:
Дафино вино црвено момчето ти е заспало [2х] на каракамен планина [2х] ... |
|
Дарата Администратор
Број на мислења : 1766 Место-локација : Македонија - Прилеп Registration date : 2008-08-28
| Предмет: Re: Кој си го знае националното богатсво, нека повели. Сре Фед 04, 2009 10:25 pm | |
| Како прво добро сторено од тебе... како второ и самиот знајш дека јас мора да се уклучам во вакво нешто,а да беше нешто од странска страна не би ни покушал па сека еве го одговорот... Дафино вино црвено Момчето ти е заспало На Каракамен планина На сува рида без вода Ми поминале ајдуци Гунчето му го украле Гунчето му го украле В меана му го продале В меана му го продале За бела лута ракија За бела лута ракија И рујно вино црвено Ако му го зеле гунчето Нека ми е живо момчето Нека ми е живо момчето _____________________________________________________________________________ А сега бидеќи ја одговорив т.е. напишав песната до крај мора јас да поставам па вака... Љубеше ме мила мајко убава ЕленаЉубеше ме мила мајко убава Елена, три години јас ја сакав, сè остана празно. Јас ја љубев, мила мајко, а друг си ја зеде. Ах, мила мајко, зошто јас ја љубев? Рана в' срце мила мајко она ми остави. Во недела мила мајко на венчило појде, а јас стоев, мила мајко настрана од неа. Дигна очи и ме виде и солзи порони... Дополнете... |
|